Richelle Somefun-van der Schoor runt werving- en selectiebureau Your Exclusive Solutions

 ‘Het is steeds weer zoeken naar de balans tussen ouder- en ondernemerschap’

 De Eindhovense ondernemer Richelle Somefun-van der Schoor richtte in 2006 werving- en selectiebureau Your Exclusive Solutions op. Inmiddels heeft ze vier medewerkers in dienst. Ze is gedreven, ambitieus en doet er alles aan om de beste match tot stand te brengen tussen opdrachtgever en werkzoekende. Daarnaast is ze moeder van drie kinderen én is ze zoekende naar de balans tussen werk en gezin.

Tekst: Aïda Jaber

Foto’s: Eddie Mol

Het zijn drukke tijden voor werving- en  selectiebureau Your Exclusive Solutions, kortweg YES. Dat de economie aan alle kanten aantrekt merken ook directeur Richelle Somefun-van der Schoor en haar team. Laat nou het CBS net op de dag van het interview melden dat de regio’s rondom Eindhoven en Almere in 2017 de grootste economische groei lieten zien. “De grootste verandering die wij zelf opmerken is dat er sinds eind vorig jaar meer vacatures vrij zijn gekomen bij opdrachtgevers. Voorheen waren het één of twee opdrachten, die gelijktijdig werden uitgezet. Wij zien inderdaad sinds vorig jaar dat er een steeds grotere vraag is met betrekking tot de arbeidsmarkt en dat de bedrijvigheid rondom Eindhoven behoorlijk aantrekt. Er is een tekort aan technisch personeel. Het begint nu echt schaars te worden, en daar moeten we nu dus creatief in zijn”, licht Richelle Somefun toe. Overigens voorziet ze dat het tekort de komende jaren alleen toe zal nemen. Hoe denkt YES dat aan te pakken? “Wijzelf én de werkgevers moeten kritisch zijn in hoe we het selectieproces gaan inrichten: een full- of parttimer, intern opleiden/trainen, omscholen en betrokkenheid tonen aan universiteiten/opleidingen om richting te geven aan de behoeften. Ook moet er goed gekeken worden naar hoe we de medewerkers aan ons gaan binden.”

Perfecte match

Richelle Somefun begon haar werving- en selectiekantoor met de insteek om opdrachtgevers en werkzoekenden met elkaar te verbinden. “Toen ik voor mezelf begon had ik al een netwerk binnen de branche. Daarnaast vind ik het ook ontzettend leuk om koude acquisitie te doen. Ik ben simpel begonnen: door gericht te gaan bellen met opdrachtgevers en kandidaten. Ik ging de baan op om new business binnen te halen. Dat vind ik nog altijd ontzettend leuk aan mijn werk: dat je van niets iets maakt. Op het moment dat je goede kandidaten in portefeuille hebt, is het beter om niet op één opdrachtgever te richten, maar te kijken welke alternatieven je hebt. Het is een continue proces waar je in zit. Je moet workload blijven genereren, want stilstand is achteruitgang.”

YES is gespecialiseerd in permanente en interim personeelsvraagstukken op hoger een academisch niveau. Daarnaast bemiddelt het kantoor voor starters en professionals. Het klantenbestand bestaat uit nationale en internationale werkgevers en de werkzoekenden. “Wij moeten de juiste match maken. De ene keer ben je er na één gesprek uit. De andere keer vergt het meer inspanning en heb je vijf gesprekken nodig om een van de betrokken partijen ervan te overtuigen dat hij of zij echt in een bepaalde functie past . Het is een geweldig leuke uitdaging om zowel klant als kandidaat te enthousiasmeren. Wanneer je uiteindelijk de perfecte match kan maken, waarbij het zakelijke deel én het gevoel klopt, is de cirkel helemaal rond. Een win-win situatie voor beide partijen. Dat is waarvoor we het doen. Dat geeft voldoening. Je hebt een hard copy van het cv of functieprofiel, maar wij kennen de kandidaat en de opdrachtgever daarachter. Wij hebben een compleet beeld van beide partijen, en dus het totaalplaatje, welke ons helpt om de juiste match te kunnen maken. Dit biedt echt een meerwaarde, om beide partijen goed te kunnen adviseren en begeleiden in het werving- en selectietraject en dit maakt ons exclusief, zoals onze naam al zegt.”

Ze vervolgt: “Het schaap met vijf poten is idealiter het uitgangspunt. Maar in de huidige markt, die heel erg aan het veranderen is, heb je uitmuntende kandidaten die net niet voldoen aan de gestelde eisen. Daar ga je samen over in gesprek. Als ik van tevoren een kandidaat heb die net niet voldoet aan het profiel, dan communiceer ik dat naar de opdrachtgever. Ik ben daarin open en fair. Dat weten mijn klanten en dat waarderen ze. Voorop staat dat we voor de allerbeste kandidaat gaan.”

Richelle Somefun en haar team werken vooral in de regio Brabant. “Onze focus en ons netwerk liggen hier. We zijn te klein om heel Nederland te bestrijken. Uiteindelijk zou ik wel verder willen uitbreiden, maar daar ligt nu niet de focus. Het is nu zaak om het huidige team verder uit te bouwen. Maar ik besef dat de wereld open ligt, en ik ben wel zo ondernemend dat ik stappen durf te nemen.”

Au pair

Als 12-jarige verkondigde Richelle Somefun al: ‘Als ik later groot ben ga ik voor mezelf beginnen. En ik zou graag drie kinderen willen’. “Heel veel mensen zeiden dan tegen me: drie kinderen én fulltime ondernemen, dat gaat niet. Ik heb altijd gedacht: ik ga het gewoon doen.” Ze moet er zelf om lachen, om die vastberadenheid van vroeger. Nu weet ze dat haar onwetendheid van (gezonde) kinderen krijgen, niet altijd vanzelfsprekend is.

De in Mierlo opgegroeide YES-oprichter studeerde bedrijfskunde aan de Fontys Hogeschool. Onder het genot van een kopje thee vertelt ze dat ze via een kennis in de uitzendbranche terecht is gekomen. “Nadat ik in het uitzendwezen had gewerkt, heb ik bij een werving- en selectiekantoor  een commerciële business unit opgezet. Hier heb ik van scratch af aan alles opgezet en uitgebouwd. Nadat de unit succesvol was ontplooid, wilde ik meer uitdaging. Ik had het hele pakket gezien en wilde dit van A tot Z zelf gaan doen.  Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben voor mezelf gestart.”

In 2006 zegde Richelle Somefun haar baan op en liet de berging van vijftien vierkante meter ombouwen tot een kantoortje. “Een telefoon en een computer, meer had ik niet nodig. Maar omdat ik het niet professioneel vond om daar mensen te ontvangen, maakte ik gebruik van de businesscorner bij Novotel. Ik had daar meerdere afspraken per dag en probeerde deze zo goed mogelijk te combineren. Ik vertelde in het begin niet altijd dat het mijn bedrijf was. Dat vond ik niet gepast.”

Twaalf jaar later heeft Richelle Somefun vier mensen in dienst en plannen voor personeelsuitbreiding. En nog altijd kantoor aan huis. Ze heeft overwogen om elders haar kantoor te stationeren, maar als fulltime werkende moeder vindt ze het nu vooral prettig om dichtbij de kinderen te zijn. Want, jawel ze heeft drie kinderen!

Zowel Richelle als haar man werken momenteel fulltime. Samen trekken ze de kar in het drukke gezinsleven met koters van 10, 8 en 6 jaar en hond Juno (die overigens ook regelmatig op kantoor te vinden is waar hij voor afleiding en leuke gespreksstof zorgt). Dat doen ze overigens met de hulp van een au pair. Doordeweeks haalt zij de kinderen van school, kookt ze en zorgt ze dat de kinderen naar hun sportactiviteiten gaan. Alle au pairs die het gezin Somefun in de loop der jaren heeft gehad zijn spaanstalig, want de kinderen gaan naar de internationale school en worden drietalig opgevoed: nederlands, engels en spaans. “Onder het motto: jong geleerd is oud gedaan”, zegt Richelle Somefun. “Dit is ons leven. We zijn allebei heel gedreven, ondernemend en zetten de schouders eronder. Onze au pair brengt rust in ons leven, ik zou niet zonder haar kunnen.”

Doordeweeks opent Somefun steevast om zes uur haar mailbox en ook in de vakanties wordt er gewerkt. “Ik vind het heel erg lastig om het los te laten en realiseer me goed dat dit niet ideaal is. Vorig jaar ben ik mezelf daarin tegengekomen. Ik werkte heel veel en liep vast op bepaalde zaken: ik wilde een goede moeder zijn én de zaak runnen, alles tegelijk dus. Daar moest ik iets aan veranderen. Ik ben een aanpakker, zie overal kansen in. Mijn man heeft me een spiegel voorgehouden en dat heeft me doen inzien dat ik niet álles kan doen en op z’n tijd rust nodig heb. Ik heb een aantal werkprocessen op kantoor veranderd. Het was in beginsel wennen, maar nu geeft het mij een bepaalde structuur. De weekenden zijn voor mijn gezin, met enkel een uurtje waarin ik de laptop aanzet. Ik ben continu op zoek naar de juiste balans tussen de verdeling werk en gezin. Tegenwoordig staat er op vrijdag vanaf drie uur een streep in mijn agenda. Dan haal ik de kinderen zelf van school. Het meest ideale zou zijn als ik elke dag om half zes klaar ben, maar gevoelsmatig kan ik mezelf dat nog niet altijd permitteren. Die vrijdagmiddag is me echt heilig. Zodra ik mijn kinderen zie, ebt de stress weg. Dan lacht de liefde me toe, voel ik me compleet en is mijn cirkel rond.”

Bron: https://www.frits.nl/Jaargang11nummer3juni/juli2018